Keurmerken
 
Maliepaard Loodgieters beschikt over het KvINL-keurmerk en het OK CV-label. Daarnaast is het installatiebedrijf lid van UNETO-VNI.
 
KvINL
KvINL is ontstaan uit een fusie van KBI (Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector) en SEI (Stichting Erkenning Installatiebedrijven). De organisatie is opgericht ten behoeve van de kwaliteitsborging binnen de installatiesector. Maliepaard Loodgieters beschikt over erkenning: hét label om een gediplomeerd vakman te onderscheiden. Met deze erkenning toont het installatiebedrijf aan over de juiste kennis en kunde te beschikken om de werkzaamheden goed uit te voeren.

OK CV
OK CV is het label voor veilig en zuinig stoken. Uitsluitend bedrijven die aan de strenge eisen voldoen én werken met Energie Service Specialisten mogen dit label dragen. De Energie Service Specialist voert het ketelonderhoud bij u thuis uit, waarvoor hij uiteraard gediplomeerd is. Op die manier bent u er zeker van dat het onderhoud aan uw cv-ketel volgens de voorschriften van de fabrikant plaatsvindt. 

UNETO-VNI
UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en technische groothandel. De organisatie is continu in gesprek met de overheid, politiek, media, vakbonden, fabrikanten- en consumentenorganisaties en het onderwijs. 

Bedrijven die aangesloten zijn bij UNETO-VNI staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid, service en vakmanschap. Zo werkt Maliepaard Loodgieters altijd volgens de meest recente, technische eisen en wettelijke richtlijnen. Ook kunt u rekenen op een deskundig advies en een goede uitvoering. 
Leden van UNETO-VNI zijn verplicht om evenwichtige leveringsvoorwaarden te hanteren. Het gaat hierbij om de Algemene Voorwaarden voor Installatiewerk voor Consumenten (AVIC).

UNETO-VNI biedt ook voordelen voor de klant. De ondernemersorganisatie biedt u namelijk twee jaar installatiegarantie. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de geschillencommissie wanneer er sprake is van een geschil, waarbij uitspraken van de geschillencommissie bindend zijn.